OTTHON | A következő kívánságlista

2018. február 06. - Vera Zana

Imádom az IKEÁ-t és imádom a kívánságlistákat. Ebből adódóan, persze minden körre készült külön lista, hogy célirányosan menjek és ne vesszek el a részletekben és a konyhai kütyük között... Összesen 5 köröm volt, de ahogy mondani szokás, egy lakás sosincsen 100 százalékosan készen.

Nincs mit tenni, mint újabb kívánságlistát gyártani!

Költözéskor voltak fontosabb dolgok is, de most jöhet a következő hullám. Először is, búcsút mondtam a gyönyörű Lidl-ös kis fehér asztalkámnak. Konzolasztal volt, nem íróasztal, így arra, amire szerettem volna nem tudtam használni. Így pedig hiába volt szép, de megváltam tőle. Nyilván megvan már a következő kiszemeltem és szeretnék egy egész kis hivogató dolgozós sarkot kialakítani, mert sokat dolgozom itthonról és a hatékonyságom elég alacsony a kanapéról... Az asztal IKEA, a szék JYSK, ilyen fémrácsot pedig még nem igazán találtam olyan méretben, amiben szerettem volna. De az IKEA-ban szintén van olyan, ami jó lehet.

lakas_wishlist_6.png

Ez még lehet, hogy nem a második hullámba, hanem inkább a harmadikba fér majd bele, de mindenképpen szeretném majd beépíttetni a lépcső alatti - jelenleg nehezen és rosszul kihasználható - részt, amihez kerestem inspirációs képeket. Ha esetleg valakinek lenne asztalos ismerőse, akiben megbízik és jól áron dolgozik, akkor ne tartsa magában!

lakas_wishlist_1.png

A konyhába szeretnék egy kis fűszerespolcot, ami felszabadít egy kis helyet majd a pultról és mindenképp szeretnék hozzá egy olyan részt is, ahová fel lehet akasztani a konyharuhát és az edényfogó kesztyűt is. Egyelőre még itt sem találtam meg az igazit, ezek inkább csak inspirációs képek.

lakas_wishlist_2.png

A következő fontos beszerzés két éjjeliszekrény lesz. Kettő között vacillálok nagyon, egyszerűen nem tudom eldönteni melyik legyen. A fehér HEMNES nagyon tetszik, de az ágy is fehér és a fal is fehér. Imádnám, ha mondjuk lenne kékben vagy szürkében. Tudom, hogy lefesthetem - lehet ez lesz egyébként a megoldás. A másik, ami viszont sokkal praktikusabb a két nagy fiókjával és imádom a zöld színét ez a MALM. Egyik pillanatban az egyik mellett vagyok, pár perccel később a másik mellett. Bálint szegény meg csak azt mondogatja, hogy neki tök mindegy...

lakas_wishlist_4.png

A kanapé mellé szeretnék egy kisasztalt, amire kerülhet még egy kis lámpa, újságok, stb. Jelenleg ide is a HEMNES-en gondolkodom, de ha nagyon őszinte akarok lenni önmagammal, akkor ezeket a fém-üveg verziókat IMÁDOM! Egyelőre itt sincs meg még az igazi, kiabáljon, aki látott jó áron valami ilyesmi magas kisasztalt!

lakas_wishlist_5.png

Végezetül pár kiegészítő, amivel szeretném majd tavasszal picit feldobni, világosítani a nappalit. A kosár IKEA, a párna JYSK, az asztali lámpát az íróasztalra szeretném - szintén IKEA. A tárolós pad persze IKEA és a fürdőbe szeretném, ebben tárolnám a törülközőket.

lakas_wishlist_3.png

LAKÁSHAJSZA | Káosz

Így néz ki most a szobám. El nem tudom mondani, hogy mennyire zavar már ez az elképesztő kupi és hogy mindenhol cucc van. A szekrényem akasztós részét két hete nem használtam, inkább csak farmert és pulcsikat hordok, ami a másik oldalon van...

Ha a csillagok is úgy állnak, akkor szerdán talán elkezdjük áthordani a felhalmozott hasznos és kevésbé hasznos cuccokat a lakásba. Akkor jön ugyanis az első adag bútor, így akár el is kezdhetek majd pakolni!

LAKÁSHAJSZA | Kuponos felújítás

-20%; -40%...

Szerintem mindenki, aki valaha felújított tudja, hogy soha nem annyiba fog kerülni az egész, amennyit szánt rá vagy amennyire gondolt. Mi most a költözés előtt elég sok mindent megcsinálunk a lakásban. Hozzáteszem, egyre több és több dolgot. Például, a konyha is teljesen fel lesz újítva (aminek én egyébként nagyon örülök!), nem csak festünk, de a konyhabútor is cserélődik, és megvettük az új csempéket is. Megcsinálunk valamit a lakásban, amikor kiderül, hogy még mást is csinálni kell és ez így megy egy folyamatos körforgásban.

img_4629.JPG

Tovább

LAKÁSHAJSZA | Start

Látom magam előtt mi lesz belőle

Gondoltam mókás lenne, ha megmutatnám a felújítás előtti 'before' képeket a lakásról. Én egyszerűen imádom ezt a lakást, amikor belépek egy-egy szobába, nem a zöld falakat és a hibákat látom, hanem hogy mi lesz belőle egy-hét vagy pár hét után.... ha egyszer készen leszünk.

before_2.jpg

Tovább

LAKÁSHAJSZA | Az első

Nem gondoltam, hogy ilyen gyorsan le fogom ezt írni... De, találtunk egy lakást. Nem egy lakás, A LAKÁST. Egyszerűen tökéletes, végérvényesen, örökre beleszerettem. Ennyi.

Emlékeztek erre a bejegyzésre? Hol szeretnék lenni öt év múlva. Azt írtam, hogy szeretnék a VII. kerületbe költözni, közel a Városligethez. Egészen pontosan augusztus 24-én ez teljesült. Az irányítószámom innentől 1078!

Ne haragudjatok, nem tudom összeszedni egyszerűen a gondolataimat, annyira megdöbbentő, hogy ilyen gyorsan sikerült egy tökéletes lakást találni, ott, ahol szerettem volna.

Szóval, készüljetek a rengeteg lakással kapcsolatos tartalomra, mert MINDENT dokumentálni fogok. De mindent!

screen_shot_2017-08-25_at_08_01_18.png

UTAZÁS | A tulipánok földjén

Keukenhof, Hollandia

Nem tudom emlékeztek-e a pár hónappal ezelőtti Bakancslista bejegyzésemre. A listámon jó ideje rajta volt már a holland Keukenhof, ami gyakorlatilag egy hatalmas tulipánkert. Én épp augusztus közepén költöztem ki Hollandiába, így pont nem volt lehetőségem elmenni és megnézni magamnak a szó szerint milliónyi tulipánt. Tudom, hogy a legfurcsább időpontban kerül ki ez a poszt, de egyszerűen most szedtem össze magamat, a gondolataimat és a képeket is!

Végül idén májusban fogtuk magunkat és útra keltünk! A barátom anyukája kapta születésnapjára ajándékba az utat, amit nagyon kicentiztünk, mert a zárás előtti utolsó nap mentünk.

img_0431.JPG

Tovább

ABOUT ME | Life update

Hová tűnt 2017??

Az utóbbi hetek olyan gyorsasággal szálltak el, hogy észre sem vettem. Már július van, 2017 első fele is elmúlt. Ez most tényleg sokként ért. Ha az ember belegondol, sok minden történt, de mégis úgy érzem, mintha csak ültem volna egy helyben, a napok, hetek pedig csak elsuhantak volna a fejem felett.

Az első és legnagyobb dolog, amit talán a legnagyobb győzelemnek is élek meg, az a jogosítvány. Végre megvan! Nagyon lassan szántam rá magamat, sokáig úgy éreztem, hogy semmi szükségem nincsen rá, aztán pedig talán picit féltem is tőle. Végül tavaly novemberben elszántam magam és egy bátor pillanatomban (nehogy megint meggondoljam magam) be is iratkoztam az autósiskolába. Én a Dekmár Autósiskolába jártam, amit egyébként csak ajánlani tudok.

Biztosan sokan már 17-18 évesen megszerezték a jogosítványt és vezetnek már 10 éve. Nekik lehet, hogy semmiség a képesség, hogy egy hatalmas gépet el tudnak juttatni A pontból B-be. Nekem azonban ez még mindig csodával határos! :)

Minden sikerült egyébként elsőre. Jó sok rémtörténetet hall az ember, mind a KRESZ, mind a forgalmi vizsgával kapcsolatosan. Én nem szerettem volna - de nem is kellett - fizetni a vizsgabiztosnak. Ezen kívül hallottam olyat is, hogy ha az ember délután vizsgázik, akkor nagyobb esélye van a bukásnak, mert a napi 'bukásátlag' alapján engedik át vagy buktatják meg a diákokat. Én délután vizsgáztam az utolsó körben és minden gond nélkül átmentem. Szóval azért, ha az ember nem csinál orbitális butaságot és megfelel a követelményeknek, akkor nem fogják csak úgy megbuktatni. Azt hiszem... 

Ezen kívül is sok minden történt mostanság. Elkezdtük szervezni az augusztusi római utunkat, ami elképesztően izgalmas. Erre az útra természetesen elkezdtem vásárolni is... Kellenek a laza nyári darabok, amiben kibírható lesz az augusztusi hőség, nem? 

Elkezdődött az aktív lakáskeresési időszak is. Állandóan az ingatlanos oldalakat bújom és a héten elkezdünk telefonálgatni is és remélhetőleg személyes találkozókra időpontot egyeztetni. Még nagyon a folyamat elején vagyunk, nem vagyok türelmetlen, de sajnos - mivel nem nyertük meg a lottót még - picit nehéz a helyzet. De érzem, hogy a kislakásom valahol vár rám :)

A blogon még a héten érkezik a Keukenhofról szóló bejegyzés. IMÁDTAM. De ennél többet nem árulok el! Annyira jó volt visszamenni Hollandiába. Egyszerűen szerelmes vagyok abba az országba, muszáj minden évben visszamennünk. Remélem a közeli jövőben picit több időre is ki tudunk majd menni, mind csak egy-egy hétvége. 

Ezen kívül jön majd a római utat előkészítő bejegyzés és adós vagyok egy pozsonyi poszttal is. Ígérem, összeszedem már magam!

img_1290.JPG

ÉLETMÓD | Az új függőségem: a Polaroid

Fujifilm Instax Mini 8

- Say Cheese!

Évek óta rajta tartottam a szememet a gyönyörű, cukorkaszínű kis polaroid fényképezőgépeken. Minden Black Friday vagy egyéb akciós időszakban betettem a kis virtuális kosaramba, majd otthagytam és elfelejtettem. Sokáig vívódtam, mert hallottam, hogy maga a gép nem drága, de sajnos a film nagyon is. Végül idén januárban ezt kértem a szüleimtől névnapomra. És meg kell, hogy mondjam, azóta túlságosan is erős függőség alakult ki bennem.

fujifilm-instax-mini-4.jpg

Tovább