Roni Does

LAKÁSHAJSZA | Kuponos felújítás

2017. október 15. - Vera Zana
-20%; -40%...

Szerintem mindenki, aki valaha felújított tudja, hogy soha nem annyiba fog kerülni az egész, amennyit szánt rá vagy amennyire gondolt. Mi most a költözés előtt elég sok mindent megcsinálunk a lakásban. Hozzáteszem, egyre több és több dolgot. Például, a konyha is teljesen fel lesz újítva (aminek én egyébként nagyon örülök!), nem csak festünk, de a konyhabútor is cserélődik, és megvettük az új csempéket is. Megcsinálunk valamit a lakásban, amikor kiderül, hogy még mást is csinálni kell és ez így megy egy folyamatos körforgásban.

img_4629.JPG

Holnap végre jönnek a villanyszerelők és szétvésnek mindent, amit lehet és felvezetik az áramot a galériára, plusz rendbeszedik a kapcsolók és a lámpák közti kapcsolatokat is. Utána javítgatnunk kell a falat, festeni, a konyhában is befejezni a villanyszerelést, csempézni és festeni. Utána pedig lehet elkezdeni bútorokot nagyüzemben venni és jelenleg úgy tűnik november közepén lehet, hogy át is tudok költözni.

Mivel először költözöm, ezért rá kellett, hogy jöjjek, hogy semmit, de értsétek úgy, hogy SEMMIM nincs. A legutolsó fakanálig meg kell vennem mindent. Ez szerencsére már augusztusban realizálódott bennem, azóta pedig állandóan nyitott szemmel járok és igyekszem okosan vásárolni. 

Ha így végignézek a körülöttem halmokban álló újonnan vásárolt cuccokra, rá kellett, hogy jöjjek: egy-két apróságot leszámítva, mindent, de tényleg mindent akciósan vettem. A szemem már automatikusan rááll az akciókra, bújom az akciós újságokat, online webshopokat és mindig gondondosan megtervezek mindent. Így vettük meg az első bútorokat (fürdőszobaszekrény és cipősszekrény) akciós napokon a KIKÁban, így lett az előszobába pad és étkezőszék akciósan a JYSK-ből, lábasszett és serpenyők a Tescóból vagy épp töménytelen mennyiségű háztartási cucc és törölköző szintén a JYSK-ből. 

És ekkor elérünk a Glamour-napokhoz, amit ebben az évben tényleg maximálisan kihasználtam. Leszámítva pár zoknit és egy mackónadrágot, csak lakásba való dolgokat vagy a felújításhoz szükséges cuccokat vettünk, de abból legalább jó sokat. Idén a KIKÁban és a Praktikerben vásároltunk, plusz megrendeltem a vízforralót és a botmixert a Media Marktból. Most már van rengeteg jénai tálam, műanyag tálaim, ruhaszárítók, mosogató, vízcsapok, az összes festék és minden, ami a festéshez kell, minden lámpa és még rengeteg ilyen-olyan doboz a kamrába vagy a konyhába. Most talán kezdem látni a fényt az alagút végén (nagyon haloványan és messziről), nagyon sokat haladtunk. 

Apa pedig még mindig egy hős!

fullsizerender.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ronidoes.blog.hu/api/trackback/id/tr8812985988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

icandoittoo blog 2017.10.18. 21:02:11

Oh, ezeknél a kuponoknál nekem is felcsillant a szemem (másfél éve felújítunk), de végül győzött a lustaság és a tömegiszony :D
Kitartást a melóhoz meg a mesteremberekhez, mindig kiderül valami, amire senki sem gondolt és senki sem kalkulálta bele az árát... :(

Vera Zana 2017.10.23. 16:00:59

@icandoittoo blog: hát igen, előre félek mit fog most mondani a vízvezeték szerelő, hogy mennyibe fog kerülni annak az egy falnak az átfúrása, ami eddig ép maradt... :) nektek is kitartást, gondolom lassan minden elkészül és szuper lesz :)
süti beállítások módosítása