Roni Does

LAKÁSHAJSZA | Színek

2017. október 23. - Vera Zana

Mivel szegény lakás annyira rémesen néz ki jelenleg a villanyszerelési munkálatok után, ezért gondoltam inkább picit arra koncentrálnék, hogy milyen lesz. Szükségem van picit arra, hogy szép, megnyugtató képeket nézzek, hogy elhiggyem: egyszer készen lesz és nem fognak mindenhonnan lógni a vezetékek, a tapétacsíkok és nem lesz egyes falakon indokolatlanul mély vésett csík...

inspo_6.png

Alapvetően a skandináv, minimalista stílusért vagyok oda, de hogy mégse legyen rideg vagy nagyon kimért mindenképpen szeretnék egy-két igazán színes, meghatározó darabot a lakásba, ami otthonossá és hangulatossá teszi. A színek tekintetében a szürke és a fehér fog dominálni a legtöbb helységben, kiegészülve a fa színével. Illetve mindenhol lesz egy-két kis kék folt, illetve nagyon tetszik a közepes mustársárga szín is, így ez is megjelenik majd pár helyen.

inspo_1.png

inspo_2.png

inspo_5.png

A két belső szobában gyönyörű régi fa parketta van, amihez biztosan nem nyúlunk hozzá, mert egyrészt nekem nagyon tetszik, másrészt szerencsére nagyon jó állapotban is van. Csak kap majd egy új lakkréteget, de nem szeretném alapjaiban megváltoztatni. A konyhában fehér lesz a bútor, fehér a csempe, világos bézs a fal és a munkalap és a járólap is hasonló színű. Itt a kisebb kiegészítőket tervezem fa kivitelben megvenni, a kamrába pedig már beszereztem olyan műanyag kis kék kosárkákat, amiknek fonott hatása van - a nagyobbakban tervezem tartani a krumplit, hagymát, a kisebbekben pedig fűszereket, sütéshez való dolgokat. 

A fürdő falaki szürkék lesznek, ezen kívül a bútorok fehérek és ide is jön majd egy-két kék kiegészítő és pár fa darab is. Többek között egy IKEA Molger padot mindenképpen be szeretnék szerezni, noha most már nem találom online, úgyhogy picit félek, hogy már nem kapható... Plusz az igazsághoz hozzátartozik, hogy beleszerettem az IKEA-ban egy kék ruháskosárba, ami nagyjából megalapozta a fürdő hangulatát a gondolkodás során. Tudom, tiszta hülyeség, hogy egy műamyag kosárhoz igazítom a fürdőt, de az inspiráció a legfurcsább helyekről jöhet, ugye?! Az előszoba is alapvetően szürke és fehér, egy kis fával kombinálva. Szürke a járólap, fehérek lesznek a falak és fa színű a nagy tükrös cipősszekrény is, de a kis pad is szürke-fa kombinációja. 

A két belső szoba, ami közül az egyik lesz a nappali, a másik pedig amolyan étkező/pakoló mindenféle szoba, szintén fehér és szürke lesz, kis színfoltokkal. A nappaliban szürke lesz a kanapé, de beszerzek egy kék fotelt is majd az IKEA-ból, ez lesz az olvasós fotelkém, mindemellett pedig tök jól feldobja majd a teret. Plusz van egy kisasztalt szintén az IKEA-ban, ami pedig mustárságra és nagyon tetszik, úgyhogy a többi fehér bútor mellett azt hiszem ezek lesznek a színes foltok.

inspo_3.png

inspo_4.png

inspo_7.png

inspo_8.png

Így állok most a tervezéssel. A lakás sebei is szépen lassan begyógyulnak, de egyelőre szegényke még úgy néz ki, mint akin átment egy úthenger...

A bejegyzés trackback címe:

https://ronidoes.blog.hu/api/trackback/id/tr713061206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hyggelove 2017.10.25. 21:26:56

Szia Roni,

Ez a lakáshajsza téma telitalálat! Az utazós bejegyzéseid után, ezek a kedvenceim. Remélem minél többet olvashatok majd itt az oldaladon erről a témáról. Esetleg tervezel olyan posztot írni, ahol mesélsz arról, hogy milyen kritériumok alapján és hol kerestél lakást? :)

Vera Zana 2017.11.26. 18:16:00

@hyggelove: Szia! Köszönöm, hogy írtál és bocsánat, hogy ilyen sokáig tartott válaszolni (nem szokott komment érkezni, így jól megleptél :)

Szívesen írok erről, épp most van készülőben egy poszt, amiben erről is szó van :) Remélem ma készen is leszek végre vele! :)
süti beállítások módosítása